Descobrim Cambrils

Biblioteca Josep Salceda i Castells

C/Alfons I el Cast, 2. 43850 CAMBRILS
977 363 495
bib@cambrils.org

La pirateria a les nostres terres eix de la xerrada de Pedro Otiña i de l’actualització del web de Fons Local de la biblioteca

07.06.2017 19:38

De la ficció de Moros a la costa a la realitat de Pirates i corsaris on es descriuen els sistemes de defensa, la diferència entre pirates i corsaris... i la descripció dels atacs. Al segle XVI, Cambrils va ser especialment afectat pels corsaris del Nord d’Àfrica

La pirateria ha estat el tema escollit el mes de juny als Clubs de lectura adult i fàcil amb l’elecció del llibre Moros a la costa, de David Gomariz, guanyador del I Premi de Narrativa Marítima Vila de Cambrils Josep Lluís Savall 2008. Una novel·la de ficció sobre les històries de pirates barbarescos del segle XVII a les nostres costes.

Com a cloenda de la temporada dels clubs de lectura, el dilluns 19 de juny a les 19 h, en obert a la biblioteca municipal, es realitzarà la xerrada i tertúlia al voltant de la pirateria a la Costa Daurada a càrrec de Pedro Otiña, llicenciat en història, actualment arxiver de l'Arxiu Municipal de Cambrils i autor del llibre Pirates i Corsaris: els atacs contra Vila-seca i la costa del Camp de Tarragona amb la col·laboració de l'Antena del Coneixement del Campus Extens de la URV a Cambrils.

Pirates i corsaris -de Pedro Otiña, sobre els atacs patits per la  costa del Camp de Tarragona entre els segles XIII i XVIII-, la novel·la A sol post -d’Ivone Puig i guanyadora del VI Premi de Narrativa Marítima Vila de Cambrils Josep Lluís Savall 2016-, i el llibre La Transició democràtica a Cambrils -de Josep Bertran, un estudi sobre els anys 1975-1983 amb fets i dades més rellevants d’aquest període al municipi- es ressenyen al web de fons local de la biblioteca juntament amb d’altres títols com Cambrils a la segona meitat del segle XX: memòria col·lectiva –de Lluís Recasens Colom- i La Teca teatre: 50: 1966-2016 –d’Anna Savall-, entre altres.

Al web també es pot trobar la darrera guia de patrimoni local que fa referència a les Torres de Cambrils seguint la línia de les anteriors: la Torre del Port, el Parc Samà i la Torre de l’Ermita. En aquesta ocasió es parla de la Torre del Bou, que pertanyia a l’antiga muralla; la Torre de la riera d’Alforja, la Torre Bargallona, la Torre del Mas d’en Bisbe i la Torre del Llimó, utilitzades com a torres de guaita i de defensa, i la Torre de l’Esquirol, torre de telègrafs del segle XIX.

Al web de fons local també s’han creat, a la secció de Llibres, els apartats de “Vídeoressenyes”, amb recomanacions publicades al canal de Youtube de la biblioteca (https://www.youtube.com/user/CanalBibCambrils) sobre llibres d’autors vinculats al municipi, i el de “A text complet” amb llibres que es poden descarregar en format digital o consultar íntegrament en línia.