Descobrim Cambrils

Biblioteca Josep Salceda i Castells

C/Alfons I el Cast, 2. 43850 CAMBRILS
977 363 495
bib@cambrils.org

Souvenir de Barcelone

16.02.2013 12:50

La darrera adquisició per al fons de Col·lecció Local de la biblioteca és aquest CD del professor i intèrpret de guitarra clàssica Miguel Javaloy que acaba de publicar al segell musical La Mà de Guido, un recull antòlogic de peces de guitarra que tenen un denominador comú: la relació dels seus compositors i del propi Javaloy amb Barcelona. D’aquí el títol dels disc: Souvenir de Barcelone, un vals dels compositor romàntic Jaume Bosch.

El disc fa un recorregut cronològic de música per a guitarra que s’inicia amb el romanticisme de Ferran Sor i finalitza amb música contemporània de Carles Trepat. Hi trobarem grans figures de la guitarra com Sor, Tàrrega o actualment Carles Trepat però també podrem descobrir-ne d’altres de més desconegudes: Jaume Bosch, Miquel Llobet i Emili Pujol.

Miguel Javaloy, professor de l’Escola Municipal de Música de Cambrils va iniciar els seus estudis a la seva ciutat natal, Alacant i posteriorment ha assistit a classes de perfeccionament amb prestigiosos guitarristes com Hopkinson Smith o Carles Trepat. Javaloy ha estat també professor a l’escola Luthier de Barcelona i compta amb la publicació en aquest mateix segell, La Mà de Guido, del disc: Works for Voice and Guitar, de Jaume Bosch on interpreta peces d’aquest compositor acompanyat de la soprano Maria Teresa Garrigosa.

Podeu seguir a Miguel Javaloy a:

Javaloy, Miguel. Souvenir de Barcelone [Enregistrament sonor]: música per a guitarra de: Sor, Bosch, Tàrrega, Llobet, Pujol, Trepat. Sabadell: La Mà de Guido, 2012. 1 disc sonor (54 min, 33 s): Estèreo. Enllaç catàleg